Rosor

Rosor är förmodligen de mest eftertraktade färska blommorna av alla. Inte bara är de tillgängliga i de mest fantastiska färgerna, men de kan också fylla rummet med sin söta parfym. Vi förstår hur populärt det är med rosor och de fungerar bra isolerat eller som del i en blandad bukett. Oavsett om rosor är utgångspunkten för blomsterarrangemanget eller bara spelar en stödroll, så kommer de att ge buketten en verklig känsla av elegans och lyx.

Rosor är också perfekta blommor att skicka när du är osäker på mottagarens preferenser eller om du verkligen vill imponera på någon. Skicka en bukett utsökta röda rosor eller kanske ljusgula rosor för att fira vänskap eller till och med en blandad bukett som innehåller rosor av olika färger.

Rosor står sig mycket länge, vilket innebär att mottagaren kommer att kunna njuta av dem under en ganska lång tid.

Alla älskar rosor: att odla dem, att ta emot dem, att ge dem. Att skicka rosor är den ultimata romantiska gåvan. De är skulpturens skönhet, levande sammet och naturens poesi. De har nått en hög plats i samhället, och efter hundratals år är de fortfarande så älskade. Att ge olika rosor i present kan betyda olika saker för den person du ger dem till, så se till att du skickar med rätt mening. 

Om du vill ge en ros till din älskade, vill du ge denne en enda röd ros. Om du vill uttrycka beundran till en person som du gillar kan en rosa ros vara tillräcklig. Många gånger ser du vita rosbuketter vid begravningar eller bröllop, för dessa är uttryck för respekt respekt. Många anser att den berömda svarta rosen är en förbannelse, även om den svarta rosen inte existerar. Dessa är bara mycket mörka röda rosor. 

Det spelar ingen roll om du bara är en entusiast eller du är en professionell rosodlare.Vi kan ge glädje åt alla människor, unga och gamla, oavsett om rosorna hamnar i en vas eller i trädgården. 

Rosors symbolik varierar med rosens färg och hur många rosor som ges.

 • Röda rosor symboliserar kärlek och romantik.
 • Rosa rosor symboliserar tacksamhet, nåd, beundran och glädje.
 • Orange rosor symboliserar entusiasm och passion.
 • Gula rosor symboliserar vänskap.
 • Vita rosor symboliserar respekt, oskuld och renhet.

Även om rosor i de flesta fall är knutna till kärlek, kan du skicka ett specifikt romantiskt meddelande med antalet rosor du skickar.

 • En ros symboliserar kärlek vid första ögonkastet.
 • Två rosor symboliserar delad och djup kärlek.
 • Tre rosor säger “Jag älskar dig”.
 • Sex rosor säger “Jag vill vara din”.
 • Sju rosor säger “Jag är förälskad i dig”.
 • Nio rosor symboliserar evig kärlek.
 • Tio rosor säger “Du är perfekt”.

Summerat är rosor lika med blomrikets officiella drottningar. Elegant, tidlös och klassisk, de har även sitt eget språk. Skicka röda rosor för att deklarera din kärlek och passion, gula rosor till en vän eller för att uttrycka glädje och vita rosor som en symbol för oskuld och renhet, men ofta givet vid begravningar. Skicka rosa rosor till din mamma på mors dag. Oavsett vilket tillfälle du väljer för att skicka rosor kan det inte bli fel med majestätiska rosor!